Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Fjern kalk fra fliser

Fjern kalk fra fliser

Med Kalk Af!-koncentrat fra PH-Import kan du effektivt og skånsomt fjerne kalk fra dine badeværelsesfliser, fuger og armatur, uden at forårsage skade. Koncentratet angriber nemlig ikke stål og krom. Til gengæld opløser det effektivt kalk, så det er nemt at fjerne med en børste eller klud.

Kalk på fliser og andre overflader på badeværelset er et almindeligt problem, som de fleste kender til. De fleste ved også, hvor utrolig besværligt og svært det kan være at fjerne. Det er derfor ofte en af de rengøringsopgaver i huset, vi udsætter, da det næsten ikke er til at overskue.

Mange steder på nettet kan man læse om smarte og lette metoder til at fjerne kalk fra fliser, ved brug af forskellige midler som fx citronsyre, eddike, opvaskemiddel eller sågar tapetklister eller saltsyre. Ofte viser det sig desværre bare, at metoderne slet ikke er så effektive og nemme, som de udgiver sig for. Og i flere tilfælde kan de faktisk være direkte skadelige for fliserne og armaturet, da midlerne slet ikke er beregnet til at fjerne kalk fra fliser.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man korrekt fjerner kalk fra fliser og andre overflader på badeværelset – ikke bare på en nem og effektiv måde, men også på en måde, som er skånsom og ikke ødelægger eller beskadiger fliserne.

Læs herunder og bliv klogere på, hvordan du fjerner kalk fra fliser og andre overflader på dit badeværelse med Kalk Af!-koncentrat.

Hvorfor og hvordan opstår der kalk på fliser i badeværelset?

Før vi dykker ned i hvordan du fjerner kalk fra fliser og andre overflader på badeværelset, er det vigtigt først at forstå, hvorfor og hvordan kalken opstår til at starte med. Kalk på badeværelsesfliser og fuger er næsten uundgåeligt, men kan faktisk minimeres, hvis man ved, hvorfor og hvordan det opstår.

Grundlæggende er den primære årsag til, at der opstår kalk på fliser, fuger og andre overflader på badeværelset er at der er kalk i vandet, der kommer fra undergrunden. Det er der fordi kalk findes naturligt i jorden i Danmark. Der kan dog være forskellige mængder af kalk i vandet, alt efter hvor i landet, du bor, men uanset hvor i Danmark du har bopæl, vil der være kalk i dit vand. Du kan dog vælge at investere i et såkaldt blødgøringsanlæg, som minimerer eller fjerner kalk fra dit vand, men dermed går du også glip af alle de fordele, der er forbundet med kalk i vandet. Dette værende bl.a. de gavnlige effekter kalk har på vores knogler og tænder.

Så det korte svar på, hvorfor der opstår kalk på badeværelset og hvorfor du derfor skal døje med at fjerne kalk fra fliser og andre overflader er, at vandet indeholder en vis mængde opløst kalk, som stammer fra mineraler i jorden. Når vand med kalk tørrer op på fliserne og mellem fugerne, begynder vandet at fordampe, men kalken bliver efterladt på overfladerne. På sigt vil dette resultere i hvide aflejringer på fliser, fuger og andre overflader.

Fjern kalk fra fliser med denne simple trin-for-trin guide

Med 8 simple trin kan du hurtigt, nemt og effektivt fjerne kalk fra fliser, fuger og andre overflader på dit badeværelse.

  1. Køb Kalk Af!-koncentrat hos PH Import.
  2. Vi anbefaler at bruge handsker, så du skåner dine hænder.
  3. Bland Kalk Af! -koncentrat 100 ml. med 400 ml. vand i en rengjort forstøverflaske.
  4. Påfør blandingen med PHidusen.
  5. Lad blandingen sidde på fliserne i 5-8 min. for at opbløde kalken.
  6. Brug herefter igen PHidusen/microfiberklud/rengøringsbørste og arbejd med blandingen i 2-3 min. på fliserne, for at få det fastgroede kalk løsnet. Du kan med fordel spray lidt mere på, så der er lidt mere at arbejde med.
  7. Skyl derefter med rent vand til alt Kalk Af-produktet er fjernet.
  8. Brug evt. en svaber/bomuldsklud/håndklæde til at fjerne overskydende vand.
  9. Gentag processen om nødvendigt.

Mere skal der ikke til, for at fjerne kalk fra fliser og andre overflader.

Ved at følge disse trin simple trin, kan du sikre, at dit badeværelse altid fremstår pænt og kalkfrit, så både fuger og fliser kan holde i mange år. Du undgår samtidig at der dannes bakterier, skimmelsvamp og andre uønskede organismer i dine fuger og fliser.

Kalk Af!-koncentrat kan også bruges på andre overflader på badeværelset, som fx armatur, brusehovedet, glasdør til bruseren, toilettet mm. Sørg altid for, at der ikke sidder sæberester eller andet på den overflade, du skal rengøre, da det kan mindske effekten af produktet. Endelig kan Kalk Af! koncentrat også bruges til at afkalke kaffemaskine og elkedel.

OBS: Kalk Af!-koncentrat må ikke anvendes på natursten og andre syrefaste overflader.

Hvordan kan man undgå at fjerne kalk fra fliser på badeværelset?

Du kan næppe helt undgå at skulle fjerne kalk fra fliser på badeværelset, men der er ting du kan gøre, for at minimere ophobningen af kalk på fliser, fuger og andre overflader på badeværelset.

Tør grundigt af efter du har været i bad

En af de bedste måder, at undgå ophobning af kalk på fliser og fuger på badeværelset, er ved at tørre grundigt af efter du har været i bad. Efterlader du blot brusekabinen våd, fordamper vandet, men kalk efterlades og der opstår kalkaflejringer.

Undgå brug af meget varmt vand

Du kan minimere mængden af kalk på badeværelset ved at undgå at bruge meget varmt vand, når du er i bad. Meget varmt vand kan nemlig øge dannelsen af kalkaflejringer.

Påføring af antikalk-produkter

Der findes forskellige såkaldte ’antikalk-produkter’ på markedet, som i større eller mindre grad kan forebygge kalkaflejringer ved at blive påført fuger og fliser på badeværelset. Det gør de ved at danne en beskyttende belægning. Effekten af disse produkter på sigt er dog tvivlsom.

Uanset hvad, så undgår du ikke at skulle fjerne kalk fra fliser og andre overflader på dit badeværelse. Hyppig og grundig rengøring vil altid være det bedste middel mod at mindske tydelige kalkaflejringer.

Fjern kalk fra fliser på badeværelset – derfor er det vigtigt

Den primære årsag til, at mange ønsker at fjerne kalk fra fliser og fuger på badeværelset er, at det ser grimt ud. Tydelige hvide afkalkninger kan virkelig ødelægge hele det æstetiske udseende på badeværelset. Men det er ikke kun af udseendemæssige årsager, at du bør fjerne kalk fra fliser og andre overflader på dit badeværelse.

Bedre hygiejne

Skadelige mikroorganismer, herunder bakterier og skimmelsvamp, kan trives i de fugtige omgivelser på badeværelset. Ved at fjerne kalk fra fliser, fuger og andre overflader, beskytter du dit badeværelse mod disse mikroorganismer.

Forlæng flisernes levetid

Kalkaflejringer kan på sigt beskadige fliser og fuger. Kalkaflejringer kan forårsage forvitring og erosion, som kan forringe fugernes kvalitet og levetid. Kalk, som får lov at sidde på fliser og fuger gennem lang tid, kan derfor føre til dyre reparationer eller sågar udskiftning af fliser eller fuger.

Nemmere vedligeholdelse

Kalkaflejringer, som får lov til at sidde på fliser og fuger gennem lang tid, bliver mere faste og indgroede og dermed vanskeligere at fjerne med tiden. Hyppig og grundig rengøring kan derfor gøre det nemmere at holde dit badeværelse kalkfrit.

Kurv

Luk

Din kurv er tom

Gå igang med at shoppe
Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

Luk