Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Fjern klistermærker og etiketter på glas nemt og hurtigt

Fjern klistermærker og etiketter på glas nemt og hurtigt

Med etiketfjerner (citrusrens) fra PH Import kan du nemt og effektivt fjerne etiketter og klistermærker fra stort set alle glasoverflader, uden at der efterlades limrester, fedt, olie, blæk el.lign.

Hvis du godt kan lide at lave hjemmelavet marmelade, sauce, krydderier eller andet, kan du genbruge gamle syltetøjsglas, krydderiglas eller slikglas til at opbevare dine hjemmelavede lækkerier. Men ofte sidder der enten et gammelt prisskilt, reklameklistermærke eller produktets gamle etikette på glasset.

At fjerne klistermærker og etiketter på glas kan være en særdeles vanskelig og bøvlet opgave – særligt hvis du gerne vil undgå at ridse eller beskadige glasset. Ofte ender det med, at man får fjernet det meste af selve etiketten, men at der efterlades limrester, som gør glasset fedtet og grimt.

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du problemfrit fjerner klistermærker og etiketter fra dine glas og andre glasoverflader.

Hvorfor fjerne klistermærker og etiketter fra gamle glas?

Hvorfor overhovedet fjerne klistermærker og etiketter fra gamle glas, tænker du måske. Kort sagt fordi de sagtens kan genbruges. I stedet for at købe et nyt glas, kan du sagtens genbruge gamle glas, som har været brugt til andre formål. Det gælder uanset om der er tale om et syltetøjsglas, et glas Nutella, syltede agurker eller hvad der ellers måtte have været i glasset.

Giv dine gamle glas nyt liv og formål

Når du fjerner klistermærker og etiketter fra glasflasker eller beholdere, kan de genbruges til et nyt formål og få et rent og pænt udseende. Et gammelt glas kan fx bruges som vase eller til at opbevare hjemmelavet syltetøj. Nogle glas, som der fx har været smøreost i, kan bruges som små fine drikkeglas. Mulighederne er mange og uanset hvad du vælger at bruge dine gamle glas til, sparer du penge ved ikke at skulle købe et nyt glas, samtidig med, at du gør noget godt for miljøet. Det er da win-win.

Fjern prisskilt fra gaver

Hvis du ønsker at give en gave af glas, som fx en vase, en pyntegenstand eller en flaske vin, kan du af og til opleve, at prisskiltet stadig sidder på ved en fejl. Nogle gange kan du forholdsvis nemt tage det af, men andre gange sidder det rigtig godt fast og efterlader trælse limrester hvis du forsøger. Her kan det være rart at fjerne prisskiltet på en nem og hurtig måde, så modtageren ikke kan se, hvad gaven har kostet eller skal se på et grimt prisskilt.

Opbevar dine hjemmelavede produkter

Hvis du er en af dem, som godt kan lide at lave dine egne hjemmelavede produkter, fx marmelade, sauce, krydderier eller syltede agurker, rødbeder eller andet, kan du genbruge gamle glasbeholdere fremfor at købe nye. Det kræver dog helst, at du får fjernet den eksisterende etikette – i hvert fald hvis du ønsker at give dine hjemmelavede lækkerier som gaver til venner eller familie eller måske ligefrem sælge dem.

Sådan skal du IKKE fjerne klistermærker og etiketter fra glas

Inden vi kommer med vores simple guide til, hvordan du nemt fjerner klistermærker og etiketter fra glas, vil vi lige kort redegøre for, hvordan du i hvert fald IKKE skal gøre.

For mange er den første indskydelse, når de skal fjerne klistermærker fra glas, at tage et barberblad eller måske en spartel frem og begynde at skrabe klistermærket af. Dette kan dog ikke anbefales. Ikke alene kan det være farligt, hvis barberbladet pludselig glider og du skærer dig, men du risikerer også at efterlade grimme ridser på glasset. Du bør generelt ikke anvende skarpe metalgenstande på glas. Du bør heller ikke bruge aggressive opløsningsmidler eller andre stærke kemikalier, da de kan beskadige eller sågar ætse glasset.

I mange guides kan man læse, at man bør blødgøre limen inden den fjernes ved hjælp af høj varme. Dette skal man dog være meget varsom med. Høj varme fra fx en varmepistol kan nemlig sprække glasset eller i værste fald det kan helt eksplodere. Du bør i det hele taget være varsom med at anvende overdreven kraft for at fjerne klistermærket eller etiketten, da du risikere at glasset brister eller splintrer. At fjerne klistermærker og etiketter på glas handler i stedet om at anvende det rette middel – så går det som en leg.

Fjern klistermærker og etiketter på glas med vores simple trin-for-trin guide

At fjerne klistermærker og etiketter fra glas kræver hverken høj varme, skarpe genstande eller stærke kemikalier. Det kræver blot etiketfjerner (citrusrens) fra PH Import og at du følger nedenstående guide.

  1. Køb citrusren/etiketfjerner hos PH Import.
  2. Vi anbefaler at bruge handsker, så du skåner dine hænder.
  3. Ryst dåsen med Citrusrens/etiketfjerner grundigt.
  4. Sprøjt citrusrens/etiketfjerner på glassets etiket og lad produktet arbejde i ca. 1 min.
  5. Se om du kan fjerne noget af etikken og gentag herefter punkt 4.
  6. Nu kan du fjerne det meste af etikken, men der kan sidde limrester på glasset.
  7. Sprøjt citrusrensen/etiketfjerneren på en microfiberklud eller et stykke køkkenrulle og gnid på limresterne indtil de er helt væk.
  8. Du har nu et glas uden etiket.
  9. Vask glasset af, som du normalt gør, når du vasker op.

Ved hjælp af denne simple guide, undgår du at bruge flere timer på at bøvle med at fjerne gamle etiketter, klistermærker, labels eller prisskilte på dine gamle glas, og du undgår samtidig at ødelægge eller beskadige glasset – eller dig selv.

Når klistermærket eller etiketten er fjernet

Når klistermærket eller etiketten er fjernet fra glasset ved hjælp af vores simple guide, skal det rengøres grundigt, så det kan genbruges, hvis du ikke allerede har gjort det. Mange tror, at de bare kan stille glasset i opvaskemaskinen, hvis de ikke har fjernet etiketten og så klarer dén opgaven. Men det er de færreste etiketter, der ryger af, ved at stille glasset i opvaskemaskinen. Der er desuden risiko for, at noget af limen fra glasset ryger af og tilstopper filteret i opvaskemaskinen. Vi ønsker ikke at være skyld i, at du ødelægger din opvaskemaskine, så derfor anbefaler vi i stedet at du følger ovenstående guide – så er du sikker på, at der ikke er noget, der går i stykker.

Til gengæld kan opvaskemaskinen være en fin løsning til at rengøre glasset efterfølgende. Hvis din opvaskemaskine samtidig har et tørreprogram, bliver glassene også desinficeret, så du ikke behøver skolde dem med kogende vand.

Vær dog opmærksom på, hvilke typer glas, du stiller i opvaskemaskinen. Nogle typer af meget tynde glas kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen, da de risikerer at sprække. Disse glas bør du i stedet rengøre i hånden.

Ofte vil det være tilstrækkeligt blot at vaske glasset med varmt sæbevand og efterfølgende skylle det omhyggeligt. Mange vælger at rengøre flere glas på én gang, hvis de fx sylter meget, og lader dem stå og lufttørre efterfølgende. Vi anbefaler dog i stedet, at du tørrer dine glas grundigt af med et viskestykke i stedet, så du undgår vandpletter og i stedet får et klart og skinnende glas.

Kurv

Luk

Din kurv er tom

Gå igang med at shoppe
Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

Luk