Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Rengør fliser og fuger på badeværelset nemt og effektivt

Rengør fliser og fuger på badeværelset nemt og effektivt

Med Multiclean koncentrat fra PH-Import kan du nemt og effektivt rengøre både fliser og fuger på badeværelset.

Rengøring af fliser og fuger på badeværelset er en opgave, vi har tendens til at udsætte. Der er altid lige et eller andet vigtigt, vi hellere må gøre inden. Det skyldes nok, at det ikke alene kan være en særdeles tidskrævende opgave, men også en opgave, der kan være utrolig bøvlet og hård.

Du har sikkert prøvet at sidde på knæ i timevis med en opvaskesvamp eller måske sågar en tandbørste og skrubbe løs for at fjerne skidtet mellem fugerne på dit badeværelse. Det er dog sjældent selve skrubbeværktøjet, der er noget i vejen med, men derimod det rengøringsmiddel, du bruger. Mange bruger opvaskesæbe, sæbespåner eller måske endda bagepulver eller eddike.

Men rengøring af fuger på badeværelset kræver specialiseret rengøringsmiddel, hvis det skal være effektivt og ikke tage dig flere timer.

Derfor anbefaler vi Multiclean koncentrat fra PH-Import, som er et universelt rengøringsmiddel, som effektivt løsner snavs og skidt fra alle overfalder, herunder fliser og fuger på badeværelset.

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du nemt og effektivt rengør fliser og fuger på dit badeværelse med Multiclean koncentrat.

Derfor er rengøring af fliser på badeværelset vigtig

Inden vi dykker ned i, hvordan du nemt og effektivt rengør dine fliser og fuger på badeværelset med Multiclean koncentrat, er det vigtigt først at slå fast, hvorfor rengøring af fliser på badeværelset er så vigtigt.

Badeværelset er nemlig et sted, hvor du udfører personlig hygiejne, og derfor er det ekstra vigtigt, at det er rent og bakteriefrit. Urenheder, skidt og snavs på fliser og fuger kan skabe et miljø, hvor skadelige bakterier og svamp trives. Det kan føre til en uhygiejnisk atmosfære, lugt og i værste fald ødelægge dine fliser.

Badeværelset er et vådrum, hvor der ofte er fugtigt, og det giver gode betingelser for bl.a. skimmelvækst. Skimmel er ikke alene skadeligt for dine fliser og fuger, men også for dit helbred. Udover at lufte ud efter du har været i bad og tørre fliser og fuger grundigt af, er det også vigtigt at holde dem rene, for at sikre, at der ikke opstår skimmelvækst.

Skidt og snavs, herunder skimmel, kan også beskadige dine fliser og fuger på badeværelse, da det kan føre til, at fugerne begynder at smuldre. Ved at rengøre dine fuger og fliser regelmæssigt er du dermed også med til at forlænge levetiden af dine fliser og kan på sigt undgå dyre reparationer og udskiftninger.

Endelig er der selvfølgelig den rent udseendemæssige del. Snavs, pletter og skimmel, som hober sig op på dine fliser og i fugerne på badeværelset, får badeværelset til at se beskidt og nedslidt ud og ikke just indbydende.

Derfor er rengøring af fuger på badeværelset enormt vigtigt, og ikke en opgave, du bør negligere.

Sådan rengør du fliser og fuger på badeværelset trin for trin

 1. Køb Multiclean koncentrat, som er et alsidigt og skånsomt, men kraftfuldt rengøringsmiddel.
 2. Vi anbefaler at du bruger handsker under rengøringsprocessen for at beskytte dine hænder mod direkte kontakt med rengøringsmidlet.
 3. Monter doseringstoppenpå Multiclean koncentrat-flasken, ved at skue låget af og hiv
  proppen op af Multiclean-flasken. Skru doseringstoppen  Multiclean-flasken.
 4. Hæld 5 liter varmt vand i en spand, som er stor nok til at kunne rumme din rengøringsblanding. Varmt vand hjælper med at forbedre effekten af rengøringsmidlet.
 5. Tryk på Multiclean koncentrat -flasken, til der er 20 ml. Multiclean

 6. Vend flasken på hovedet og tøm doseringstoppensindhold i vandet. Dette sikrer en jævn fordeling af rengøringsmidlet i vandet.
 7. Hvis du ønsker at spraye rengøringsmidlet på dine fliser eller fuger, kan du evt. lave samme blandingsforhold i en forstøver flaskefor at spraye rengøringsblandingen på fliserne.
 8. Brug en Microfiber klud/PHiduseneller en rengøringsbørste til at vaske snavset af fliserne.
 9. Skyl rengøringsblandingen grundigt af med rent vand, for at fjerne eventuelt overskydende rengøringsmiddel og snavs.
 10. Brug evt. en svaber/Bomuldsklud/håndklæde til at fjerne overskydende vand, så dine fliser og fuger bliver efterladt rene og tørre.

Rengøring af fliser på badeværelset – det må du IKKE bruge

Der findes rigtig mange husmoderråd derude om, hvordan rengøring af fliser på badeværelset kan gøres nemt og effektivt. Desværre er alle rådene bare ikke lige gode. Nogen kan sågar forårsage skade på dine fliser og fuger. Derfor vil vi her på ind på hvilke rengøringsmidler, du aldrig må bruge.

Syreholdige rengøringsmidler

Selvom det måske kan være fristende, fordi du tænker at syreholdige rengøringsmidler er effektive, så bør du aldrig bruge dem til rengøring af fliser på badeværelset. Syrer som fx saltsyre eller svovlsyre kan nemlig ætse og beskadige overfladerne på fliserne og forårsage uoprettelig skade, som kræver at fliserne helt udskiftes.

Klorbaserede rengøringsmidler

Du bør heller aldrig anvende klorbaserede rengøringsmidler til rengøring af fliser på badeværelset, da disse kan forårsage misfarvning.

Oliebaserede rengøringsmidler

Du bør også undgå at anvende rengøringsmidler, der indeholder olie, da de har tendens til at efterlade fedtrester, som kan tiltrække snavs.

Generelt bør du holde dig fra at anvende hårde og skrappe kemikalier, når du rengør fliserne og fugerne på dit badeværelse. Ikke alene kan stærke kemikalier beskadige fliser og fuger, men kan også være farligt for dit helbred og miljøet.

Der er selvfølgelig forskel på fliser og klinker. Nogle typer tåler mere end andre. Vi kan derfor ikke udelukke, at du har en type flise på dit badeværelse, som kan tåle et af overstående produkter. Men som hovedregel bør du holde dig fra, at benytte ovenstående rengøringsmidler til rengøring af fliser på badeværelset.

I stedet anbefaler vi, at du bruger Multiclean koncentrat fra PH-Import. Multiclean koncentrat er nemlig ikke blot effektivt til at fjerne skidt og snavs fra fliser og fuger på badeværelset, men er også yderst skånsomt – uanset hvilke slags fliser du har på dit badeværelse.

Undgå disse remedier til rengøring af fliser på dit badeværelse

Det er ikke kun visse typer rengøringsmidler du bør holde dig fra, når du skal rengøre dine fliser og fuger på badeværelset – det er også visse typer af rengøringsværktøjer.

Du bør holde dig fra at anvende grove skuresvampe, da de kan ridse overfladen på dine fliser og beskadige fugerne. Det samme gælder hårde børste med stive børstehår. Brug heller ikke metalskrabere eller andre skarpe genstande, til at skrabe snavs fra fliser eller fuger, da du risikerer at gøre skade på fliserne eller endnu værre; dig selv.

I stedet anbefaler vi at du anvender en microfiberklud eller PHidusen fra PH-Import, som er en specialfremstillet svamp, som kan anvendes på mange forskellige overflader, uden at forårsage skade eller ridser. Du kan også vælge at anvende fugebørster, der er specielt designet til at komme ind i de smalle fuger mellem fliserne, eller en damprenser, som bruger damp til at løsne og fjerne snavs – evt. i kombination med Multiclean koncentrat.

Når du er færdig med at rengøre dine fliser, kan du tørre af med en bomuldsklud for at fjerne overskydende vand.

Ved at bruge de rigtige rengøringsværktøjer og det rigtige rengøringsmiddel, kan du effektivt og hurtigt fjerne snavs, pletter og skidt fra dine fliser og fuger på badeværelset uden at forårsage skader på overfladerne.

Kurv

Luk

Din kurv er tom

Gå igang med at shoppe
Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

Luk