Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Nem og effektiv rengøring af din ovn

Nem og effektiv rengøring af din ovn

Det bedste til rengøring af ovn er multiclean koncentrat fra PHImport. Multiclean koncentrat er et universelt rengøringsmiddel, som kan bruges til et utal af rengøringsopgaver. Produktet er yderst effektivt til at løsne snavs, skidt, fedt, olie og fastbrændte madrester, som med tiden ophober sig i ovnen. 

Rengøring af ovn er for de flestes vedkommende ikke just noget, man ser frem til. Mange forbinder det med en tidskrævende, hård og nærmest umulig opgave. Men faktisk behøver rengøring af ovn slet ikke være så besværligt, som du måske tror. Med den rigtige fremgangsmåde, nogle gode tips og tricks og ikke mindst de rette rengøringsmidler, kan rengøring af ovn faktisk gøres både hurtigt, nemt og effektivt. 

Rengøring af ovn afhænger af ovntype

Der findes mange forskellige slags ovntyper, fx pyrolyseovne, ovne med katalyse, induktionsovne, dobbeltovne mfl. Den måde, du skal rengøre din ovn på, afhænger af hvilken type, du har. Har du eksempelvis en pyrolyseovn eller en ovn med katalyse, vil du kunne anvende ovnens eget rengøringsprogram til at rengøre ovnen. Har du derimod en konventionel ovn, skal du selv gøre arbejdet. Her anbefaler vi at du følger vores guide, som vil sikre dig det bedste resultat – hurtigt og nemt.

Rengøring af ovn – sådan gør du trin for trin

Med vores simple og hurtige trin-for-trin-guide behøver rengøring af ovn ikke længere være et sandt mareridt. Tværtimod, så kan det klares på ganske kort tid og du opnår et særdeles effektivt resultat – hver gang. Følg blot nedenstående guide og du vil efterfølgende stå med en skinnende ren ovn.

 • Køb Multiclean koncentrat.
 • Varm ovnen op til 200 grader.
 • Sluk ovnen og åbn lågen, og lad den stå åben i ca. 5 min.
 • Sprøjt Multiclean koncentrat på overfladerne der skal gøres ren, og fordel med en fugtig PHidus.
 • Lad produktet arbejde i ca. 5-10 min. evt. mens du spiser.
 • Brug PHidusen, og arbejd med det i ca. 2-3 min.
 • Tør af med en fugtig microfiber klud.
 • Gentag processen, hvis ønsket resultat ikke opnås.
 • Hvordan får jeg min ovnrist ren?

  Du får din ovnrist ren ved at give den en tur i opvaskemaskinen. Hvis du ikke har en opvaskemaskine eller hvis din ovnrist er meget beskidt, kan du i stedet anvende multiclean koncentrat, som hurtigt og effektivt fjerner fastbrændt fedt, olie og madretter fra ovnristen.

  Når det kommer til rengøring af rist i ovn, så er det faktisk en endnu nemmere opgave, end at rengøre selve ovnen. Det skyldes, at risten kan komme i opvaskemaskinen. Langt de fleste ovnriste er nemlig lavet af rustfrit stål, hvilket betyder, at du uden problemer kan give den en tur i opvaskemaskinen. 

  Vi anbefaler, at du undlader at putte andet service i din opvaskemaskine, når du vasker ovnristen, så evt. fedt og snavs fra risten ikke sætter sig fast på den øvrige service.

  Hvis din ovnrist er meget beskidt, er det dog ikke sikkert, at opvaskemaskinen er i stand til at tage alt skidtet og snavset. I så fald anbefaler vi, at du anvender multiclean koncentrat fra PHImport. Produktet er nemlig yderst effektivt til at løsne fastbrændt snavs og skidt og så er det skånsomt mod de fleste overflader. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, at din rist tager skader, når du anvender produktet. 

  Nem rengøring af rist i ovn

  Du får nemmest og hurtigst din ovnrist ren ved at følge nedenstående 6 trin:

 • Fordel multiclean koncentrat på ovnristen 
 • Lad det virke i 5-10 min.
 • Arbejd med produktet i et par minutter. Der skal måske bruges lidt knofedt, alt efter hvor beskidt risten er. 
 • Skyl risten af med lunkent vand
 • Tør risten af med en microfiberklud for at fjerne evt. overskydende snavs
 • Gentag om nødvendigt processen
 • Hvis du vil undgå at skulle gentage processen flere gange, fordi din ovn er meget beskidt, anbefales det at du løbende sørger for at holde din ovn nogenlunde ren. Det vil lette processen betydeligt.

  Nem rengøring af ovn handler om forebyggelse

  Hvis du ikke orker at gennemgå en længere proces hver gang din ovn skal rengøres, så bør du fokusere på forebyggelse. Jo bedre du er til at holde din ovn ren til dagligt, jo mindre krævende bliver det at rengøre den, når det er tid til det.

  Nem og effektiv rengøring af ovn opnås bedst, hvis ovnen ikke er møgbeskidt, når den skal rengøres. 

  For at holde din ovn så ren som muligt til dagligt, kan du fx placere et stykke bagepapir eller stanniol på bagepladen eller ovnristen for at opsamle snavs, fedt, olie og madrester. Du kan også bruge en drypbakke, som vil opsamle evt. spild og forhindre at det brænder fast i bunden af ovnen. Hvis du tilbereder mad der skal have lang tid i ovnen, fx en helstegt kylling, kan du med fordel anvende en ovnpose.

  Skulle uheldet være ude er det bedste du kan gøre at rengøre ovnen med det samme, inden det når at brænde fast og dermed blive svært at fjerne. 

  Rengøring af ovnens glas

  Ovnristen er dog ikke det eneste, udover selve ovnrummet, du skal huske at rengøre. Ovnens glas skal naturligvis også gøres rent. 

  Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tager hele ruden ud, når du skal rengøre den. Det er klart det nemmeste. De fleste ovnruder er skruet fast og det kan kræve specialværktøj at løsne den. Hvis du er i tvivl kan du altid kigge i brugsanvisningen til ovnen eller kontakte producenten.

  Når du har taget ruden ud, anbefaler vi at du smører den ind i opvaskemiddel eller brun sæbe og lader den ligge i ca. en halv time. Herefter vasker du den ren med en microfiberklud eller en svamp. Hvis der er fastbrændte pletter på ruden, kan du forsigtigt skrubbe ruden med en ikke-slibende svamp. Når ruden er helt ren, tørrer du den af med en ren klud. 

  Har du ikke mulighed for at afmontere ovnens rude, kan du med fordel lave en rengøringsblanding af fx brun sæbe eller opvaskemiddel blandet op med vand. Put blandingen i en tom sprayflaske og spray rengøringsblandingen ud på ovnens rude. Lad blandingen sidde i en halv times tid, så snavs og fedt løsnes. Herefter skrubbes ruden. Når ruden er helt fri for skidt, tørres den af med en ren microfiberklud. 

  Husk altid at følge producentens anvisninger, når du skal rengøre din ovn – hvad end det er selve ovnrummet, risten eller ovnens glas.  

  Rengøring af ovn - rengør ALDRIG med dette

  Der findes rigtig mange husmoderråd derude, angående effektiv rengøring af ovn. Nogle af rådene er gode, mens andre er knap så gode. Og så er der de råd, der kan være direkte skadelige for din ovn. 

  Du bør fx aldrig anvende hårde skuresvampe i din ovn, da disse kan ridse eller i værste falde beskadige ovnen overflade. Har du en non-stick belægning i din ovn, er det ekstravigtigt at du kun anvender skånsomme klude og svampe til at rengøre den, som fx PHidusen eller microfiberklude. Undgå desuden at skrabe genstridigt skidt af med skarpe genstande som fx en kniv, da det ligeledes kan beskadige ovnens belægning. Anvend i stedet et effektivt rengøringsmiddel som fx multiclean koncentrat og lad det opløse skidtet.

  Når det kommer til rengøringsmidler, bør du desuden aldrig anvende klorbaserede rengøringsmidler til rengøring af ovn, da de kan være alt for stærke og forårsage skader på ovnen. Det samme gælder eddike. Eddike, som ellers er et populært naturligt rengøringsmiddel i hjemmet, kan være for aggressivt til brug i ovnen og kan i værste fald ødelægge dele af ovnen.

  Kurv

  Luk

  Din kurv er tom

  Gå igang med at shoppe
  Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

  Luk