Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Nem og effektiv rengøring af din keramiske kogeplade

Nem og effektiv rengøring af din keramiske kogeplade

Man får kogeplader rene ved at rengøre med dem Grøn Magi. Påfør den hvide pasta fra Grøn Magi på en fugtig klud eller svamp og poler i cirkelbevægelser produktet grundigt rundt på de beskidte kogeplader til alt det fastbrændte snavs og skidt er fjernet. Skyl efter med varmt vand. Herefter tørres kogepladerne afslutningsvist af med en microfiberklud. 

Grøn Magi er en specialfremstillet pudsecreme, som indeholder mineralsk olie, sæbe og ler som er ekstremt effektivt til rengøring af keramisk kogeplade og mange andre overflader som fx sølvtøj, akryl, håndvask, alufælge mfl. Læs med herunder og få en mere dybdegående guide af rengøring af keramisk kogeplade. 

Generel rengøring af keramisk kogeplade

Kogeplader er et af de mest udsatte områder i køkkenet, når det handler om risikoen for at blive beskidte. Vand der koger over og flyder ned på kogepladerne, olie der sprøjter fra panden og fedtstof fra emhætten der drypper ned. Dette er blot nogle af de måder, vores kogeplader kan blive snavsede på. 

Ikke nok med at vores kogeplader er udsatte for skidt og snavs, så kan de også være særdeles vanskelige at gøre rene igen, når først de er blevet beskidte. Det skyldes ikke mindst det forhold, at fedt, olier, saucer og andre madrester har det med at brænde sig fast på kogepladerne, hvilket gør det ekstrasvært at få af igen. 

Men fat mod. Med nogle enkelte råd og de rette rengøringsmidler er det faktisk muligt at få dine kogeplader rene og flotte igen – uden at du skal stå i timevis og skrubbe. Rengøring af keramisk kogeplade behøver nemlig ikke nødvendigvis være et besværligt og langvarigt projekt.

Sådan rengør du dine keramiske kogeplader

VI vil i det følgende komme med en simpel og enkel guide til, hvordan du rengør dine keramiske kogeplader. Vores guide indeholder ingen aggressive eller slibende rengøringsmidler som potentielt kan ødelægge dine kogeplader, men derimod milde men effektive midler, som fjerner skidt, snavs og madrester på en skånsom måde.

Husk handsker til rengøring af keramiske kogeplader

Når du skal rengøre dine keramiske kogeplader, er det først og fremmest vigtigt, at du har nogle gode slidstærke handsker, så du beskytter dine hænder og undgår, at der kommer rengøringsmidler på din hud.

Dernæst skal du have fat i et godt rengøringsmiddel, som effektivt fjerner snavs fra keramiske kogeplader. Vi anbefaler Grøn Magi, som desuden også kan bruges til rengøring af fliser, glasfiber, havemøbler, havegrill, håndvask og meget andet.

Vi har delt vores simple trin-for-trin-guide op i 3 afsnit; forberedelse, selve rengøringen og afslutning.

Forberedelse

 • Køb Grøn Magi.
 • Vi anbefaler som sagt at bruge handsker, så du undgår at få rengøringsmiddel på hænderne.
 • Skru låget af Grøn Magi-bøtten.
 • Tag svampen ud af bøtten og fugt svampen.
 • Gnid svampen i Grøn Magi-produktet, til du har fået den ønskede mængde på svampen.
 • Nu er du klar til at gå i gang med at rengøre dine keramiske kogeplader. 

  Rengøringen

 • Påfør Grøn Magi produktet på din keramiske kogeplade, ved at gnide svampen godt rundt på det fastbrændte fedt. Der skal nogle gange bruges lidt knofedt.
 • Arbejd med svampen, til det fastbrændte er væk.
 • I stedet for at bruge den medfølgende svamp, kan du også vælge at bruge en klud til rengøring af keramiske kogeplader. Vi anbefaler at anvende en microfiberklud. Microfiberklude har nemlig den fordel, at de ikke ridser overfladen og at de kan absorbere store mængder væske.

  Afslutning

 • Fjern restproduktet på den keramiske kogeplade med en opvredet microfiberklud.
 • Der kan med fordel efterfølgende bruges universal skumrens, som sprøjtes på i ca. 30 cm højde i et tyndt jævnt lag, som efterfølgende tørres af med en ren, tør microfiber klud.
 • Hvis du har valgt at rengøre dine keramiske kogeplader med en microfiberklud, fremfor den medfølgende svamp, skal du bruge en anden microfiberklud i afslutningsprocessen, når du fjerner restproduktet. Dermed efterlades dine keramiske kogeplader nemlig skinnende rene.

  Rengøring af keramisk kogeplade er ikke kun for synsskyld 

  Det er ikke kun for synsskyld, at det er en god idé at holde sine keramiske kogeplader rene.

  Flotte og skinnende rene keramiske kogeplader ser bare godt ud. Hvis dine kogeplader er fyldt med fastbrændt fedt eller kalkaflejringer, kan det få hele dit køkken til at se sjusket og træls ud. Det er dog ikke kun for synsskyld, at du bør huske at rengøre dine kogeplader. 

  Fastbrændt fedt, olie og andre madrester kan nemlig forårsage dårlig lugt i hele køkkenet. Ikke nok med det, så kan fastbrændt fedt og olie også forringe effektiviteten af dine kogeplader, så de ikke varmer, som de skal. Kogeplader med fastbrændt skidt kan med andre ord have forringet varmefordeling- og overførsel fra kogepladerne. 

  Løbende og grundig rengøring af keramiske kogeplader forlænger også deres levetid, da ophobninger af fedt og madrester kan beskadige overfladen. Ved at holde dine kogeplader fri for skidt og snavs er du dermed med til at forlænge deres holdbarhed. Derudover kan fastbrændt fedt og olie på kogeplader faktisk udgøre en sikkerhedsrisiko, idet der kan gå ild i det, hvis skidtet udsættes for høj varme.

  Vælg den rigtige klud til rengøring af keramiske kogeplader

  Når det kommer til rengøring af keramisk kogeplade, er det vigtigt at du anvender den rigtige klud. Vi anbefaler, at du vælger en microfiberkludidet disse ikke ridser de overflader, de anvendes på. Keramiske kogeplader kan nemlig være følsomme overfor ridser, og hvis du anvender en grov eller ru klud, kan det i værste fald føre til ridser. Det er desuden også vigtigt at anvende en klud, som har en god absorberingsevne, så den effektivt kan opsamle spildt væske fra den keramiske kogeplade og holde den tør og ren. Også her er microfiberklude et oplagt valg, da de kan absorbere op til 500ml væske. 

  Når du skal vælge en klud til rengøring af keramiske kogeplader, er en blød, ikke-slibende microfiberklud derfor et ideelt valg.

  Husk at dine keramiske kogeplader ikke kun bør rengøres når der er ophobet en større mængde skidt og snavs, men at du får det bedste resultat, hvis du løbende rengør dem og holder dem pæne.

  Kurv

  Luk

  Din kurv er tom

  Gå igang med at shoppe
  Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

  Luk