Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Sådan klarer du rengøring af dine bageplader

Sådan klarer du rengøring af dine bageplader

Dine bageplader er måske af ældre dato og har set en del pænere ud, end de gør nu. Men du kan give dem nyt liv ved at rengøre dem grundigt. Rengøring af bageplader behøver ikke være en besværlig proces med masser af knofedt. Du kan nemlig spare tid og energi ved at vælge det rigtige rengøringsmiddel, som er specielt velegnet til rengøring af bl.a. bageplader.

I dette blogindlæg kommer vi ind på flere forskellige ting angående rengøring af bageplader, og udover at komme med en konkret trin-for-trin-vejledning til rengøring af bageplader, så kommer vi også ind på, hvorfor det er vigtigt, at bagepladerne er rene, samt at det er mest hensigtsmæssigt at gøre bagepladerne og eventuelt ovnen ren med effektive rengøringsmidler.

Hos PH IMPORT har vi fokus på gode produkter til en god pris, sådan at vi indirekte kan hjælpe vores kunder med at holde deres hjem, både, motorcykler m.m. rene og skinnende.

Det er vigtigt, at bagepladerne er rene

Det giver formentlig sig selv for de fleste mennesker, at det er vigtigt, at tingene i køkkenet er rene og fri for bakterier. Forhåbentlig er det en selvfølgelig, at køkkenet ikke blot skal se pænt og indbydende ud, men at de ting, der bruges til madlavning og kommer i direkte kontakt med den mad, som du og din eventuelle familie og dine gæster indtager, er rene og sikre at bruge.

Når du holder dit køkken rent, pænt, funktionelt og bakteriefrit, kan du bedre passe på dig selv. Varmen i en ovn vil formentlig slå eventuelle bakterier ihjel, men for en sikkerheds skyld er det en god idé at gøre bageplader og ovnen ren med jævne mellemrum.

Selvom bakterierne formentlig ikke kan overleve den høje varme, når der laves mad, så kan der være madrester, der er sprøjtet op i toppen eller ud på siderne, og der kan også være mad, der er rendt over kanten på et fad og har samlet sig i bunden. Disse madrester er med til at danne røg og kan afgive smag til andre ting, som du laver i ovnen.

Så hvis du gerne vil passe på dig selv og din families helbred, kommer du langt med god rengøring af bageplader, ovn, komfur m.m. Du kan også nemmere holde dit køkken rent og indbydende ved hyppig rengøring. Det siges, at det er nemmere at holde rent end at gøre rent.

Hos PH IMPORT finder du produkter, der både er anvendelige til daglig rengøring og til den grove rengøring, som måske foregår knap så ofte.

Rengør dine bageplader med effektive rengøringsmidler

Når du skal have klaret rengøring af dine bageplader, er det en god idé at vælge de rigtige rengøringsmidler, som både er drøje i brug, effektive og så skånsomme som muligt. Det er nemlig bedst, når rengøringsmidlerne er hårde mod snavset men milde mod huden. Dog anbefaler vi som udgangspunkt, at du anvender gummihandsker.

Når du rengør forskellige ting i dit køkken – blandt andet dine bageplader – så skal du vælge et rengøringsmiddel, som hverken er for mildt eller kraftigt. Hvis det er for mildt, så vil du ikke se en tydelig forskel, når du vil rengøre dine bageplader, men hvis rengøringsmidlerne er for 'hidsige', kan du risikere, at de skader overfladen på dét, som du vil rengøre.

De rengøringsmidler, vi forhandler her hos PH IMPORT, er effektive, og selvom de ofte er lavet til flere bestemte ting og dermed er udviklet til at være så skånsom som muligt over for overfladen men effektiv over for snavset, så anbefaler vi, at du går forsigtigt til værks til at starte med, og tester rengøringen på et ikke-synligt sted.

Hvis du vil vide, præcis hvad vores rengøringsmidler indeholder, kan du åbne en PDF på den enkelte produktside ved at klikke på 'Hent datablad'.

Trin-for-trin-vejledning til rengøring af bageplader

Når du skal rengøre dine bageplader, så kan du bare kaste dig ud i det og se, hvad der sker. Men hvis du gerne vil være så godt forberedt som muligt, inden du går i gang med rengøring af dine bageplader, så kan du have glæde af at følge vores trinvise vejledning.

  1. Køb/hav det rigtige rengøringsmiddel, der er velegnet til bageplader – f.eks. PH’s MultiClean koncentrat (skummer kun lidt, PH-neutral, løsner snavs, universal anvendelse og drøj i brug).
  2. Læg de ting frem, så du skal bruge, så du ikke skal rende efter det midt i rengøringen – sørg også for at finde rengøringshandsker frem, så du skåner dine hænder. Brug også gerne øjen-/ansigtsbeskyttelse.
  3. Fortynd MultiClean koncentrat-rengøringsmidlet efter behov – du vil formentlig skulle blande 20 ml rengøringsmiddel med 5 liter vand til rengøring af bageplader.
  4. Brug en klud (eksempelvis vores mikrofiberklud) eller en blød svamp (eksempelvis vores PHidusen) til at suge rengøringsblandingen op og gå i gang med at gnubbe på dine bageplader.
  5. Bliv ved med at dyppe kluden/svampen i vandet med rengøringsmidlet og put på bagepladerne og fortsæt med at bruge lidt kræfter på at gnubbe skidt af.
  6. Når bagepladerne er blevet så rene som muligt, skal du skylle badepladerne grundigt rene for rengøringsmiddel.
  7. Når bagepladerne er fri for rengøringsmiddel, kan du tørre dem og bruge dem som normalt.
  8. Husk at skylle dine handsker grundigt efter brug, hvis du vil genbruge dem – alternativt kan du kassere dem.

Tips til at mindske behovet for grundig rengøring af bageplader

Hvis du gerne vil slippe for at skulle gøre dine bageplader grundigt rent så tit, så kan du skåne dem ved ikke at lave mad direkte på dem. Det omfatter også, at du ikke skal smøre dem eller putte olie på. Brug gerne bagepapir – hver gang.

Hvis du tørrer dine bageplader af med en fugtig klud, efter hver gang du har brugt dem, holder de sig nemmere pæne i lang tid. Hvis der skulle være mad, der er trængt igennem bagepapiret, eller hvis du har lavet mad direkte på bagepladen, og maden er brændt fast, så må du igennem en grundig rengøring.

Til den almindelige rengøring kan du også putte dine bageplader en tur i opvaskemaskinen.

Sådan skal du ikke håndtere rengøring af bageplader

Du har lige læst om, hvordan du kan rengøre dine bageplader i vores trinvise vejledning, men det er måske rart at vide, hvad du ikke bør gøre mht. rengøring af bageplader.

Vi anbefaler, at du ikke bruger rengøringsmidler, som er meget sundhedsskadelige eller direkte farlige. Det gælder eksempelvis indhold af sundhedsskadelige ingredienser i midlet, men det gælder også brandfarlige væsker og rengøringsmidler med en høj eller lav PH-værdi.

Udover ovenstående så anbefaler vi også, at du ikke bruger skuresvampe, stålbørster eller andre skarpe, spidse eller grove redskaber til at rengøre dine bageplader. Det kan nemlig ridse dine bageplader og gøre det endnu sværere at holde dem rene.

 

Rengøring af hele din ovn

Hvis du skal rengøre hele din ovn og ikke blot dine bageplader, kan du have glæde af at købe PH IMPORTs lille rengøringspakke. Den indeholder Universal skumrens, MultiClean koncentrat (1 liter), doseringstop til MultiClean, 1 microfiberklud og 1 PHidusen.

MultiClean koncentratet er oplagt til rengøring af bageplader, og universal-skumrensen er oplagt til rengøring af eksempelvis ovnen.

PH’s Universal Skumrens kan også sagtens bruges til rengøring af ovnen – du skal blot huske at tørre grundigt efter med en våd klud for at fjerne alle produktrester.

Almindelig rengøring af ovn kan være en besværlig omgang. Også selvom skidtet ikke er brændt godt og grundigt fast. Det kan nemlig være svært at komme til på grund af varmelegemer, krinkelkroge og stativet i siderne, der holder bageplader og riste. Hvis din ovn ikke har pyrolyse, må du selv i gang med den store omgang.

Kom nemt i gang med rengøringen af dine bageplader m.m.

God rengøring og gode rengøringsvaner handler ikke blot om at afsætte tid og energi til at få det gjort. Det handler nemlig også om at have de rigtige rengøringsmidler og det rette rengøringsudstyr.

Hos PH IMPORT forhandler vi både rengøringsmidler og tilbehør til rengøring, og det omfatter blandt andet universalrengøringsmidler, kalkfjerner, blødgørende håndsæbe, etiketfjerner, autoshampoo, rengøringsmidler specielt velegnet til fuger samt doseringstop, mikrofiberklude og bomuldsklude, svampe, nitril-handsker, imprægnering og forstøverflaske.

Når du handler hos PH IMPORT har du dermed de bedste forudsætninger for at blive godt rustet til at gøre hele hjemmet rent. Mange af produkterne er særligt velegnede til køkken og badeværelse, men du finder også rengøringsmidler og -tilbehør til øvrige rum i boligen samt rengøringsartikler til bilen, båden og motorcyklen.

PH IMPORT er din genvej til effektive rengøringsmidler

Udover at vi her hos PH IMPORT forhandler et bredt udvalg af effektive rengøringsmidler, så gør vi også en indsats for, at det skal være billigt for vores kunder – offentlige såvel som private. Da vi importerer produkterne direkte fra producenterne i udlandet, resulterer det i billigere priser for dig som forbruger, da vi undgår fordyrende mellemled.

Hvis du har nogle spørgsmål til vores produkter eller generelt om webshoppen, er du velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os, sende os en e-mail eller bruge vores kontaktformular. Vi vender hurtigst muligt tilbage på skriftlige henvendelser.

Kurv

Luk

Din kurv er tom

Gå igang med at shoppe
Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

Luk