Fri fragt over 300,- | Produkter direkte fra importøren | Vi bruger så vidt muligt genbrugs emballage.

Rengøring af mikroovn – så let kan det gøres

Rengøring af mikroovn – så let kan det gøres

Med PH Universal Skumrens fra PH-IMPORT bliver rengøringen af din mikroovn nemmere og hurtigere end nogensinde før.

 Se eventuelt vores korte guide til til at fjerne fedt herunder.

Rengøring af mikroovnen er ikke just en af de rengøringsopgaver, man ser allermest frem til. Fastbrændte madrester, safter og saucer samt fedtstoffer, der har sat sig på alle siderne, kan være besværligt og ikke mindst hårdt af fjerne.

 

Men rengøring af mikroovnen er vigtigt, og er en rengøringsopgave, man ikke bør undlade, blot fordi det kan være besværligt og hårdt. Hvis madrester og spild i mikroovnen får lov at sidde, kan det nemlig føre til bakterier og skimmelsvamp, som kan udgøre en sundhedsrisiko. En beskidt mikroovn er desuden heller ikke lige så effektiv som en ren, da snavs og fedt kan absorbere en del af mikrobølgerne.

 

Heldigvis behøver rengøringen af mikroovnen ikke længere være en rengøringsopgave, du hele tiden udsætter. For med PH Universal Skumrens kan du effektivt, nemt og hurtigt fjerne snavs, fedt og andet spild fra mikroovnens overflader. Produktet løsner nemlig effektivt skidt og snavs fra alle overflader, herunder mikroovne, så din mikroovn igen bliver skinnede ren.

 

Læs mere herunder og bliv klogere på, hvordan du effektivt og hurtigt rengør din mikroovn med PH Universal Skumrens.

 

Hvorfor er rengøring af mikroovnen vigtig?

Der er mange gode grunde til at rengøre sin mikroovn. For det første handler det om at sikre hygiejne og sundhed. Madrester i mikroovnen kan nemlig blive et opdrætssted for bakterier og svampe, der kan forurene maden og udgøre en sundhedsrisiko. Ophobede madrester og fastbrændt fedt kan desuden føre til dårlig lugt i mikroovnen.

 

Derudover fungerer en ren mikroovn også mere effektivt end en beskidt. Det skyldes, at apparatets evne til at opvarme maden forringes, når der er fedt- og madrester i ovnen. Årsagen er at madresterne kan absorbere en del af mikrobølgerne. Rengøring af mikroovnen handler derfor også om, at sikre ovnens effektivitet, holde energiforbruget nede og forlænge dens levetid.

 

I sjældne tilfælde kan en meget beskidt mikroovn, med gamle mad- og fedtrester, forårsage røgudvikling eller sågar brand i mikroovnen.

 

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde din mikroovn ren, men det er heldigvis også let, hvis du benytter PH Universal Skumrens fra PH-IMPORT.

 

Sådan rengør du din mikroovn – trin for trin

Rengør nemt, hurtigt og effektivt din mikroovn ved at følge disse 8 simple trin.

 

Inden du går i gang, så husk at slukke for strømmen til mikroovnen, og sikre, at strømforsyningen er afkoblet. Tag også drejetallerkenen ud. Du kan evt. vaske drejetallerkenen op med almindeligt opvaskemiddel eller putte den i opvaskemaskinen, hvis den er opvaskemaskine-sikker.

 

  1. Køb PH Universal skumrens.

  2. Vi anbefaler, at du bruger handsker for at beskytte og skåne dine hænder.
  3. Ryst dåsen grundigt.
  4. Hold dåsen lodret i ca. 30 cm afstand fra overfalden i mikroovnen, som du vil rengøre.
  5. Sprøjt PH Universal skumrens på mikroovnens overflader i et godt lag, og lad produktet arbejde i ca. 30 sek., så fedt og snavs bliver opløst. Hvis mikroovnen er meget beskidt, eller skidtet er brændt meget fast, kan du evt. gentage processen men med et tyndere lag og lade produktet arbejde i yderligere 30 sek.
  6. Brug herefter en klud eller børste til at løsne og fjerne det fastbrændte snavs og skidt. Vi anbefaler, at du bruger en microfiberklud, så du undgår at ridse mikroovnens overflader. Alternativt kan du bruge en bomuldsklud.
  7. Giv herefter endnu et tyndt lag med PH Universal skumrens og tør overfladen af med en tør microfiberklud.
  8. Gentag om nødvendigt processen.

 

Når mikroovnen er helt rengjort, kan du efterfølgende blot nøjes med en simpel rengøring efter behov, hvor du tørrer mikroovnen af med en fugtig microfiberklud. Når mikroovnen begynder at blive mere beskidt, og den fugtige klud ikke længere slår til, kan du give mikroovnen en omgang med PH Universal Skumrens igen.

 

Rengøring af mikroovn – disse kemikalier må du ALDRIG bruge

Når du følger ovenstående guide, og benytter PH Universal skumrens, er du sikker på at få en ren og hygiejnisk mikroovn. Du er samtidig sikker på, at du ikke bruger produkter eller rengør din mikroovn på en sådan måde, at den tager skade. Der er nemlig visse produkter, du aldrig må bruge, når du skal rengøre din mikroovn.

 

Almindelig ovnrens

Mange tror fejlagtigt, at de blot kan bruge almindelig ovnrens til at rengøre deres mikroovn. Men de fleste ovnrensere er designet til brug i almindelige ovne og ikke mikroovne. De kan derfor indeholde kemikalier, der er for kraftige til mikroovnens overfalder.

 

Slibende rengøringsmidler

Selvom det kan være fristende at anvende slibende rengøringsmidler, for at få indgroet snavs eller fastbrændte madrester til at løsne sig, bør du undlade det. Skurepulver eller andre slibende rengøringsmidler kan nemlig beskadige overfladen i mikroovnen og gøre den mere modtagelig over for rust.

 

Ammoniak og blegemiddel

Både ammoniak og blegemiddel er kraftige rengøringsmidler, som ikke bør anvendes til rengøring af mikroovne, da de kan være skadelige for mikroovnens overflader og desuden kan være skadelige at indånde.

 

Derfor anbefaler vi i stedet at bruge PH Universal skumrens. Produktet er nemlig ikke kun effektivt til at opløse indgroet og fastbrændt skidt og fedt, men er også skånsomt mod mikroovnens overflader og forårsager ikke skade.

 

Fordelene ved at anvende PH Universal skumrens fra PH-IMPORT

Fordelene ved at anvende PH Universal skumrens fra PH-IMPORT til rengøring af mikroovnen er mange. Først og fremmest er produktet effektivt til at fjerne snavs, fedt og fastbrændte madrester, men uden at være for kraftig til at forårsage skade på hverken din mikroovn eller dig. Vi anbefaler dog alligevel altid at bruge handsker, når du anvender produktet.

 

Produktet er NSF-godkendt, som er et certificeringsmærke, der er din garanti for, at produktet er uafhængigt testet og godkendt. Det lille blå logo fortæller med andre ord, at produktet er ufarligt og kan bruges til rengøring af emner med fødevarekontakt, som fx mikroovne.

 

En anden væsentlig fordel ved PH Universal skumrens er, at produktet er enormt let at påføre, da det blot sprøjtes ud dér, hvor det skal bruges. Det er desuden let at fjerne igen og efterlader altid et stribefrit resultat.

 

Det smarte ved PH Universal skumrens er desuden, at det kan anvendes til rengøring af et væld af overflader, materialer og produkter – og ikke blot til rengøring af mikroovne. Det kan bl.a. benyttes til rengøring af skabslåger, armatur, mobiltelefon, aluminium, stål, emhætte, møbler, døre, hårde hvidevarer og meget, meget mere. Du slipper dermed for, at have et rengøringsprodukt stående, som kun kan anvendes til ét formål. I stedet får du et rengøringsprodukt, der er designet til at rense og rengøre et hav af overflader.

 

Disse remedier må du aldrig bruge til rengøring af din mikroovn

Ligesom der er visse rengøringsprodukter og kemikalier, du aldrig må bruge til rengøring af din mikroovn, lige så vel er der rengøringsudstyr- og remedier, du aldrig må bruge.

 

Metalredskaber og stålbørster

Du bør aldrig anvende en stålbørste eller andre metalredskaber til rengøring af din mikroovn – heller ikke selvom der er tale om meget genstridigt snavs, der er brændt fast inde i ovnen. Metalredskaber kan nemlig beskadige og ødelægge mikroovnens overflader og drejetallerkenen.

 

Skuresvampe

Det samme gælder med skuresvampe, som det gør med metalredskaber. Hårde skuresvampe kan ridse overfladerne i mikroovnen, som gør den mere modtagelig over for rust og snavs.

 

I stedet anbefaler vi, at du altid bruger enten en mikrofiberklud eller alternativt en bomuldsklud. Disse ridser nemlig ikke mikroovnens overflader. Du kan også bruge bløde svampe, som er effektive uden at ridse.

 

Forebyg skidt og snavs i din mikroovn

En god måde at undgå snavs og spild i din mikroovn, og dermed reducere behovet for hyppig rengøring, er ved at bruge dæksler eller låg, for at forhindre sprøjt og spild. Mikroovnslåg hjælper desuden med at holde maden fugtig under opvarmning. Sørg dog for, at låget er løst eller at der er huller i det, så damp kan undslippe. Alternativt kan du anvende mikroovnssikre beholdere, der er særligt beregnet til mikroovne.

 

Husk også at justér opvarmningstiden korrekt. Ofte skyldes sprøjt af mad i mikroovnen, at tiden eller mikroovnens effekt eller er justeret korrekt. Det betyder, at maden varmes alt for højt op, så den til sidst sprøjter ud i hele mikroovnen.

 

Skulle uheldet være ude, så husk altid at rengør mikroovnen efter du har spildt – det gør rengøringen af mikroovnen meget nemmere, da skidtet dermed ikke når at sætte sig fast. Når først madrester får lov at sidde, kan de blive meget genstridige at fjerne igen.

Husk at rengøre din mikroovn regelmæssigt – også selvom der ikke er tydeligt snavs. Hyppig rengøring er nemlig med til at forhindre ophobning af fedt og madpartikler, som med tiden vokser og bliver mere vanskelige at fjerne.

 

Løbende rengøring af mikroovnen er desuden med til at sikre mikroovnens effektivitet og ikke mindst med til at forlænge dens levetid.

 

Uanset hvad, så undgår du ikke rengøring af din mikroovn i ny og næ. Men hvis du følger disse tips, og anvender PH Universal skumrens, vil du ikke have behov for at rengøre den lige så ofte og selve rengøringen vil forløbe langt nemmere og hurtigere.

Kurv

Luk

Din kurv er tom

Gå igang med at shoppe
Du er kun 300 kr fra at få gratis fragt til pakkeshop!

Luk